.

arctic monkeys – brick by brick

ето нещо интересно. песента е част от четвъртия албум на бандата, който все още няма обявени име и срок на излизане. но е възможно да се случи през лятото.

еми различни са вече, факт. много от техните феновете им се дразнят за това, но то винаги се случва така. има и много други, които смятат, че промяната е хубава, дори само защото явно това им се прави на момчетата от бандата. някои също така възхваляват бандата, като наричат промяната им възход и еволюция. аз трябва да си призная, че не ги следя много след favourite worst nightmare (2007), тоест от албума им humbug (2009) знам само по-известните 2-3 парчета.

както за идния, така и за humbug разбрах, че са работили с josh homme (queens of the stone age). влиянието му се усеща силно в горната песен, още от самото й начало. казват, че идният албум ще звучи по този начин.

друг човек, с който са работили и за двата албума е james ford – основател на simian, част от simian mobile disco, свири на барабани в страничния проект на alex turner – the last shadow puppets и продуцира различни проекти, както тези на маймуните и куклите, така и албуми на klaxons и mystery jets. сякаш повече заради него бих чул целия нов албум на arctic.

иначе това е, хората като си сменят прическите и се сменят целите.

последни