.

Фестивалът Shapeshift кани три имена от Берлин и Ню Йорк

Ето едно уточнение за старт. Shapeshift е фестивал, но не музикален. Той е посветен на пресечната точка между творчество, наука, изкуство и иновации. Само че екипът зад него, дигиталната творческа агенция Next-DC, много добре знае, че нито една от горните теми не си струва, ако няма замесен и купон. Next-DC имат опит с това след организирането на партита с артисти като Opal Sunn, Still Corners и Heidy P. Сега, като част от новия им фестивал Shapeshift, те канят в София диджеите Mandel Turner, Appleblim и Limo D.

Mandel Turner е хаус ветеран, роден в Бруклин, чийто сетове са изпълнени със соул и чикагско звучене. През над 20-те години, откакто е на сцената, е пускал в клубове като Watergate, Tresor, Prince Charles и about blank.

Appleblim е част от ранната дъбстеп сцена в UK, а в момента прескача границите на жанровете, смесвайки брейкс, техно, електро, дъб, геридж и джънгъл. Бил е част от партита в клубове като Fabric и Berghain.

Последното име от селекцията е Limo D – резидент на берлинския Repeat Bar в Кройцберг, който смесва UK sub-bass, 2-step и други клубни жанрове.

Партито на Shapeshift е тази събота, 3 юни, в Corso на бул. Цар Освободител 10. Може да разберете и повече за самия фестивал на сайта им, както и във Facebook. Билети за целия фестивал или само за партито са налични на сайта.

последни