Александър Хаджиев за фестивала 180° в подкастa на Гьоте-институт

През последните осем години в София, всяко лято, се провежда фестивалът за иновативни изкуства 180°. Той включва и експериментална музика като от програмата му са били част музиканти като немският електронен продуцент и класически композитор Пол Фрик, част от електро-акустичното трио Brandt Brauer Frick, както и българо-германският техно диджей и продуцент Стефан Голдман.

Организатор и един от създателите на фестивала 180° е Александър Хаджиев, който е най-новият гост в музикалния подкаст на Гьоте-институт в колаборация с Фонотека Електрика – На една вълна. Александър е класически музикант, който свири на фагот. Той завършва университета за изкуства Фолкванг в Есен, Германия, а след това и магистратура в академията Еnsemble Modern – един от най-известните камерни състави за съвременна класическа музика, от който и Алекс става част.

Днес, освен Александър, в екипa на фестивала влизат Катерина Бъчварова, Михаела Добрева, Милена Балканджиева и Симона Ганева. В този епизод на подкаста той разказва как започва всичко, каква е идеята на фестивала и споделя истории от него.

Освен класически музикант и организатор на фестивала Александър е и доста интересен електронен продуцент и в подкаста слушаме три негови трака, които всъщност няма къде другаде да се чуят. Започваме с Pulse, след това слушаме 12 Tone, a накрая завършваме с парчето Frank Zappa.

Подобни статии

180° Festival Opening + Stefan Goldman

Последни статии

Asymmetrik с ново парче за испанския лейбъл Subsist

Сетът на Julieta Intergalactica за Altitude Attitude

Рубен Ганев пуска нова колекторска серия за лейбъла си mould.audio

Сетът на denitza за Altitude Attitude