Vanity Productions и Rangelova с общ трак и концерт в София

Кристиан Стадсгард

Vanity Productions е самостоятелният проект на Кристиан Стадсгард, съосновател на датския експериментален лейбъл Posh Isolation и част от проектите Damien Dubrovnik и The Empire Line. Тази седмица той пристига в София за първия си концерт в България. Датата е 19 юни, а мястото е Koncept Space. По случай събитието, организирано, разбира се, от колектива за ембиънт, нойз и експериментална музика Amek, Vanity Productions e забъркал един съвместен трак с Rangelova, българска нойз артистка и основателка на берлинската букинг агенцията Altar, която ще закрие концерта със специален диджей сет.

Парчето на двамата артисти носи името Boundless и се простира в 8 минути. Началото му е безкомпромисно и шумно, но постепенно хаосът изкристализира в леден и суров ембиънт звук с разтърсващ подземен бас. Парчето излиза днес като видео и дигитален сингъл, но в края на годината тракът ще бъде издаден и на касета, във втората част на компилацията Vanishing Standards.

Освен Vanity Productions и Rangelova, в петък ще чуем и лайв сетове от Niandraz – проект на Златина Точкова, която работи по своя дебютен албум – и Cyberian на Стефан Бъчваров, чиято чисто нова плоча Dark Orphism излезе буквално преди месец за Аmek.

Билетите са концерта са вече тук.

Подобни статии

Сила в уязвимостта – интервю с Maltash

“Липсва ни музика с концепция” – Интервю с NOCKTERN

ate & Randomorb – Sequence_01

Valance Drakes – When A Forgotten Memory Returns

Последни статии

Френски хореограф представя египетска електронна музика на One Dance Week

Новото EP от Mekanika Recordings идва от Temporal Regularity

Martin Deno с ремикс за италианския техно артист Alberto Tolo

Нов албум от Рубен Ганев – Intangible