Mala Herba – Demonologia

Зосия Холубовска e продуцентка, вокалистка и куиър активистка от Полша. Издава музика от 2017 г. под артистичното име Mala Herba. Музиката ѝ варира между дийп дарк уейв, експериментална интерпретация на традиционна фолклорна музика, нойз и тъмно техно.

Demonologia е дебютният албум на артистката за берлинския лейбъл aufnahme + wiedergabe, а парчетата в албума успешно балансират духовност с чувствителност към дансинга и вокали с политически интерпретации. Точно това придава на музиката едно уникално усещане. С един крак в миналото и един в бъдещето, дебютният албум Demonologia е “осеяна с алюзии за източноевропейска музика, магия, билколечение и демонология, съчетавайки тези препратки със съвременната електронна музика”. Резултатите са подобни на вещерски ритуал в клуб.

Политическата специфика на текстовете не може да достигне до съзнанията на тези, които не говорят полски. Интерпретирайки активизма на Холубовска и вещерското изкуство на корицата, стигаме до предположението, че темата се върти около маргинализираните тела, които си възвръщат властта. Холубовска определено има ясно изразен стил и ухо за тъмните синтезатори, но очевидно има също толкова голям интерес и да поддържа феминистката тематика отворена. Включвам целия албум тук, който си заслужава да бъде чут.Последни статии

Берлинският артист Филип Шултхайс в Micro тази събота

Микс на Annna за истанбулското радио Year Zero

“Има все повече любопитни слушатели” – Laylla Dane в подкаста на Гьоте-институт

Raresh, tINI, Kozo и още 10 имена на Festival In The Nature