Esem – Chaos Crop

Георги Маринов aka Esem има сравнително добре прикрит акаунт в Инстаграм, който от средата на 2019 г. е изцяло превзет от модуларни синтезатори – множество кабели, още повече примигващи светлини и две ръце, които въртят нобове и натискат бутони. И при положение, че последният му албум, на име | |, излезе в края на 2017 г., беше крайно време да чуем този саунд като цялостно произведение, а не само като споделяните 60-секундни дози.

И така идва Chaos Crop – мини албум от шест парчета, който излезе в последните дни на 2020 г. “Не целият, но немалка част” от него е правен с модуларни синтезатори, както ми отговаря Георги, когато любопитствам по въпроса. Описва албума като нова територия за себе си – с по-малко програмирани на компютър звуци и повече използване на хардуер, по-суров процес, в който нещата изникват от само себе си. Резултатът е IDM звучене, което те запраща в разнообразни посоки, преплитайки синт мелодии и органичен шум. “Бих го обобщил като рисуване на светове, големи и малки, подредени по начини, които не разбираме.”

Целият албум е записан почти изцяло на живо и голяма част от процеса е излъчван в Twitch, където някоя вечер можеш да хванеш Esem по време на сесия с модуларните синтезатори.

Подобни статии

Esem – | |

Esem – Scateren // Album Remaster

Последни статии

Крис Дейвидс от Maribou State със соло албум като Shire T

Adam Pits с дебютен албум: A Recurring Nature

Берлинският артист Филип Шултхайс в Micro тази събота

Микс на Annna за истанбулското радио Year Zero