Аnton Berezin – Light House

“Умен, красив и всем полезен” – така се описва петербургският музикант и продуцент Антон Березин, чиито миксове и авторски парчета срещаме в Mutant Radio, Disco Suicide и най-често в руския лейбъл Авача. Уточнявам, че освен река в Русия, Авача е и екип от музиканти, който ни радва с педантично подбрани подземни техно концепции и чудати руски артисти.

Познаваме Антон още и като барабанист в електронното дуо Wolfstream, за което писахме тук. Абстрахираме се от гаменската му осанка и виждаме един многопластов артист, с разнородни търсения в музикалните течения, който освен по електрото се захласва и по някои по-нежни уейв и пост-пънк парчета.

Само два месеца след руско-мексиканската му колаборация Justine & Berezin, родила колдрейв албума Trance de France, руският продуцент изкарва на бял свят най-новото си парче Light House. Звуците ни вменяват тъмно настроение, от което освен че ни става студено, ни се приисква и да танцуваме. Паралелно с това, Антон работи активно по дигитално уейвърския си проект с французина Jordi Sorder Otchim, който ни изненада с ново парче по Коледа.Последни статии

Рубен Ганев за новия му албум Seeker, за лейбъла и пътя му досега

“Липсва ни музика с концепция” – Интервю с NOCKTERN

Новата серия за купон I/O стартира с Risto, Ebbesen, sayulke и VIHR в Micro

Bicep с три нови трака в делукс издание на Isles