Silicon Scally – Dormant

Карл Финлоу е геният зад Silicon Scally – псевдонимът, който определя неговия може би най-строго електроориентиран проект. Музиката му отразява ерата на Kraftwerk и нововъзникващата електро сцена, а гласът му е един от най-разпознаваемите в електрото в продължение на повече от две десетилетия. Другите проекти на Карл също съчетават допълнителни стилистични влияния благодарение на имена като Drexciya, Prince, Depeche Mode и Yello.

По-рано този месец излезе поредното му EP за шефилдския електро лейбъл CPU (Central Processing Unit), следващo изданията Projections и Cobalt Blue. Новата плоча, озаглавена Dormant, е поредната must have за коравите електро фенове и се състои от четири футуристични счупени електро парчета.

V Electro отваря с тъмна басова линия и crispy перкусии. Bode продължава като нажежен jam, вдига темпото на 140 и непрестанно преминява от едно настроение в друго. Б-страната започва с Proximity Sensor и те връща обратно в ранните дни на машинната музика, наподобявайки Kraftwerk, Depeche Mode, а грациозните синт линии са си перфектен пример за машинния фънк на Drexciya. Най-интензивната продукция е затварящото парче Dormant – полиритмичен вихър, който не ти оставя друг избор, освен танцувайки да се подчиниш на дяволския импулс.

Цялото EP може да се слуша тук, но препоръчвам да се разровиш както в цялата колекция на Silicon Scally, така и в тази на електро лейбъла CPU, чиийто издания може да си приличат по дизайна на обложките, но същото определено не може да се каже за звуците вътре.
Последни статии

Vladzen за Българския рейв архив в подкаста на Гьоте-институт

Френски хореограф представя египетска електронна музика на One Dance Week

Новото EP от Mekanika Recordings идва от Temporal Regularity

Martin Deno с ремикс за италианския техно артист Alberto Tolo