Puma & The Dolphin – Indoor Routine

В началото на месеца Николай Стенски (или Нико от 1000 Names) изкара ново EP през проекта си Puma & The Dolphin. То се казва Indoor Routine, включва шест трака и излезе през глазгоуския лейбъл Invisible, Inc.

Indoor Routine има афро/трайбъл звучене и е създадено по време на пролетното Ковид затваряне по домовете. Или както Нико споделя: “време, през което се предадох пред красотата на домашния живот – да гледам как децата ми си играят, да храня птиците – преплитайки звуците от тази среда с ритмичните слоеве на парчетата.” Явно затова и самата музика е игрива, носеща една небрежна, позитивна радост.

Освен очакваните африкански гласови семпли, до трайбъл ритмите може да се чуят и реплики на немски език – доста любопитна комбинация, която Нико е правил и преди, с парчето I’m Just Too Shy, което беше част от компилацията Elsewhere на Dj Sofa.

Хубаво е да чуем как стоенето вкъщи се е отразило продуктивно на някой, особено при положение, че отново се намираме в подобна ситуация. “Има нещо мистично в това да пътуваш само в главата си; шамански трип в тялото, без концепции и отговори.”

Подобни статии

Puma & The Dolphin – You Say It!

Puma & The Dolphin – The Grass Drum

Puma & The Dolphin – I’m Just Too Shy

Puma & The Dolphin – Everybody knows how to dance mix

Последни статии

Vladzen за Българския рейв архив в подкаста на Гьоте-институт

Френски хореограф представя египетска електронна музика на One Dance Week

Новото EP от Mekanika Recordings идва от Temporal Regularity

Martin Deno с ремикс за италианския техно артист Alberto Tolo