John Frusciante – Brand E

Както често се случва – човек изкарва сингъл с новина за предстоящ албум, а след това пуска и видео за сингъла. В случая човекът е Джон Фрушанте, сингълът е Brand E, а албумът е Maya и от миналия петък вече може да се слуша в bandcamp и Spotify. И да – става въпрос за китариста на Red Hot Chilly Peppers, който прави електроника под псевдонима Trickfinger, а с този албум и под личното си име.

След новината за завръщането му в Red Hot Chilli Peppers през декември миналата година последва техен концерт през февруари, за пръв път от 12 години. А ето че сега излезе и албумът Maya, посветен на котката му, която е била до него 15 години, докато той е правил музика.

Звучене в Maya е силно повлияно от джънгъл, dnb, и “give me a motherfuncking” breakbeat, както изпява вокалния семпъл в Brand E. Фрушанте споделя, че в настоящето не е заинтересован да пее или да пише текстове. Но пък сега, когато е сам, е естествено да прави музика с компютъра и всичките си музикални джаджи. Той решава да издаде албума под собственото си име, поради любовта на Мая към музиката.

Абстрактното видео е дело на режисьора Амалия Айрънс и е сниман на различни локации в Лос Анджелис.

Последни статии

Крис Дейвидс от Maribou State със соло албум като Shire T

Adam Pits с дебютен албум: A Recurring Nature

Берлинският артист Филип Шултхайс в Micro тази събота

Микс на Annna за истанбулското радио Year Zero