Asymmetrik – Distant Traveller EP

Спас Цветков aka Asymmetrik

Distant Traveller e най-новото заглавие в каталога на българския лейбъл DVNTT. EP-то се състои от четири парчета – два оригинала на българския техно диджей и продуцент Asymmetrik и две преработки. Asymmetrik ни е познат с предишни издания за българските лейбъли Mekanika Recordings и Spazio Speziale.

Отварящото ембиънт/експериментално парче, носещо името на EP-то, ни пренася в състояние на носталгия, примесено с капки надежда. А ремиксът на французина Clarence Park потъмнява оригинала и го преобразява в даунтемпо индустриален нойз с ритуалистични ритми.

Второто парче Exploration продължава меланхоличната тема, а преработката на Temporary Permanence го превръща в перфектно средство за закриване на вечерта. Подкрепен от артисти като Бен Клок и DVS1, Temporary Permanence e и човекът, който стои зад лейбъла Spazio Speziale.

Основана от THE DEVIANTT през 2016 г., DVNTT е вече установила се платформа, подкрепяща редица български и чуждестранни артисти. Каталогът на лейбъла се състои от обширна техно/експериментални палитра: от интензивни меланхолии до минималистични груувове, както и индустриален шум, и други форми на експериментална електроника. Някои от артистите, които спадат към характерния за лейбъла звук са V-stók, PvrvllelSelf, THE DEVIANTT, Albert Chiovenda, HAU, Nigh/T\mare. Ако ти е интересно да чуеш повече от DVNTT, може да го направиш тук.

Подобни статии

Louis The 4th – Gaueko EP

DVNTT Artists – Second Dimension

PvrvllelSelf – Alone

Temporary Permanence – Zero Otto Zero Otto

Последни статии

Френски хореограф представя египетска електронна музика на One Dance Week

Новото EP от Mekanika Recordings идва от Temporal Regularity

Martin Deno с ремикс за италианския техно артист Alberto Tolo

Нов албум от Рубен Ганев – Intangible