Sonder presents Magda, Maxi Storrs & Blotter Trax

На немски думата Sonder означава Специален. Преди около седем години тя е използвана като неологизъм в речник с термини за неописани досега емоции. Срещу нея там пише: осъзнаването, че животът на всеки случаен човек около теб е толкова богат и комплексен, колкото и твоят.

От тази събота, Sonder е и името на нова серия партита, които ще обогатят значението на думата. Концепцията на Sonder интерпретира философията, че всички ние сме свързани помежду си и че всеки от нас е детайл от нещо по-голямо и съвършено и ни призовава да бъдем отворени един към друг.

Magdalena Chojnacka aka Magda

Новата серия партита ще се случва не повече от три пъти годишно и ще кани еклектични артисти от цял свят като ще се фокусира върху изпълнения на живо – електро, хаус и диско. Лайв сетът на първото издание ще бъде от Blotter Trax – общият проект на Magda и TB Arthur.

Родената в Полша, отраснала в Детройт и базирана в Берлин продуцентка Magda се връща в София десет години след първото си гостуване тук. И докато първият път е част от Метрополис като “първата дама на минимъла”, сега тя идва с експерименталното звучене на Blotter Trax в уютната декадентска атмосфера на Studio EW. Дуото в момента работи върху албум, така че лайв сетът в събота ще бъде почти изцяло с неиздавани досега парчета.

Освен изпълнение на живо заедно с TB Arthur, тя ще направи и диджей сет, а с такъв ще се включи и американският продуцент с гръцки корени Maxi Storrs. Той е често на сцената в берлинските Katerblau, Club Der Visionaere и Hoppetosse, както и в емблематичния Robert Johnson в Офенбах.

Maxi Storrs

По случай идването им в София, Magda и Maxi Storrs направиха плейлист за Фонотеката с общо два часа музика – стилово еклектичен, но супер консистентен като вайб. Селекцията на Magda включва артисти от Manfredas до експерименталната уейв банда The Flying Lizards, а Maxi Storrs е подбрал ветерани като Juan Atkins и Boo Williams.

Ето и няколко думи от Magda: “Създадохме този плейлист заедно с моя приятел Maxi Storrs, за да покажем нашите разнообразни вкусове и влияния. Включих и един скорошен трак от моя лайв проект с TB Arthur Blotter Trax. Искам да кажа колко съм развълнувана да се върна в София след толкова години и да свиря в толкова специално и интимно място като Студиото.”

Повече за Sonder 001 във Facebook събитието.

Последни статии

Френски хореограф представя египетска електронна музика на One Dance Week

Новото EP от Mekanika Recordings идва от Temporal Regularity

Martin Deno с ремикс за италианския техно артист Alberto Tolo

Нов албум от Рубен Ганев – Intangible