Добрите тракове 2019

Lucid Void – Cryptic

За мен това е едно от най-красивите парчета за тази година. Пренася  слушателя на друго ниво в пространството, в по-широко и неограничено място на съзнанието, а в същото време е изпълнено с невероятна енергия. Ритъм и дух! 

Yosi Horikawa – Moldy Vinyl

Ежедневни звуци, нарисувани по този начин, карат всеки, докоснал се до това парче да си помисли: „Ах, колко е красива реалността“. Шумът  от винил и толкова симпъл, но в същото време гениално протегнат от ривърс ефекти бийт, правят това парче запомнящо се. Вакуум & бийт!

Ryan James Ford – Bathurst and College

Някои я наричат криминална и гаменска музика, произлизаща от престъпните гета на Брейнтри, Есекс. Звучаща изключително модерно през 80-те и 90-те, все по-често намира приложение и в наши дни. Добре пласирана, тази музика може да задоволи и най-капризните слухови прищявки.

Evigt Mörker – Utan Svaghet

За този артист не трябва да се говори, думите са излишни. Просто слушаме и се наслаждаваме на перфектния мастъринг и отличната работа с компютърните музикални инструменти и плъгини. Нечленоразделните му и лишени от синхронизация кикове, показват огромна творческа креативност при Евит, която е типична за повечето скандинавци.

Selección Natural – Rolling on the Ground

Счупените, разнообразни кикове с шумоизвивки в различни последователности и появяващите се на случаен принцип текстури, правят тази „балада“ дългосрочна част от моята селекция. Страхотен! 

Regis & Vatican Shadow – See You Again Always

Ватикана се свързва с богохулство, нечисти сили и тайни комитети, и ритуали, извършвани зад кулисите, без знанието на обикновените и простосмъртни хора. Такова е и техното на един от нашите лирически герой. Той е антагонист в техното на XXI век, показвайки, че тази музика се мени постоянно и безвъзвратно.

Такова техно бих нарекъл окултистско. Ако нумерологията, некромантията и древните руни бяха музикални стилове, те щяха да звучат точно като техното на Ватикан Шадоу. Подправено и тунинговано в колаборация с Реджис, получаваме едно анархично, но в същото време строго регламентирано, под определен ритъм, техно.

Max Cooper – Repetition

За това парче ще си позволя да бъда малко по-поетичен. Рядко сядам с молив да пълня редовете с букви, но в случая, ще се постарая да придам това чувство, което изпитвам.

Repetition – дълбочина с интензивни и равноделни повторения в акорди, меланхолични и плътни цветове, разпръснати в хармонични тоналности, изпълнен с много нежност, има мирис, не само цвят, неповторим и, разбира се, незабравим. Любов!

Reeko – Screem `n` Cry

Когато чуем Риико и веднага усещаме мириса на застояло ъндърграунд техно, носещо студ и послание за вулгарни и  антихристки деяния. Един от испанските топ продуценти, определено може да бъде наречен артист в “свръх тежка категория”. През последните няколко години той безкомпромисно налага своя тип звучене на световната техно сцена. Диджей сетовете му са уплътнени от солидни кикове и нискочестотни речитативи. И като продуцент, и като селектор испанецът умело борави със звука, като измерима физична величина в честоти.

Asynkron – A/ Cut 04

Маскарадния старт на това парче иска да хвърли ръкавицата и да каже: “Ей, вие сиви и скучни хора, слушайте сега какво ще ви направя”. Обещаващ до самия край, този трак спокойно може да носи титлата “парцал” , меланхоличната линия от силни и пронизващи остро кикове, напомнят звук на размах на дървена тояга, цепеща въздуха, привкусена с индиго цвят облъчване от звуците на бластер!

Stanislav Tolkachev – Ant Parade

Каквото и да се каже за това талантливо момче, ще бъде малко. Изключително колоритен и различим в стила си. Откроява се с плътни, понякога членоразделни кикове, придържа се към редуване на по-високи с по-ниски тоналности както на основните звуци в бекграунд, така и на самата бас линия.

Украинското “дете-чудо”, пускал на множество големи фестивали и в небезизвестни европейски клубове. Станислав за пръв път посети България и пуска техно на наша територия по покана на Стамина, което беше и нашето дебютно събитие за 2018 г.

Подобни статии

Добрите тракове на 2020

The Good Tracks 2018

The Good Tracks 2017

Последни статии

Крис Дейвидс от Maribou State със соло албум като Shire T

Adam Pits с дебютен албум: A Recurring Nature

Берлинският артист Филип Шултхайс в Micro тази събота

Микс на Annna за истанбулското радио Year Zero