Добрите тракове 2019

Puma & The Dolphin – The Dress

Дебютното EP на Нико от 1000 Names aka Puma & The Dolphin е сигурен денс трип. Динамично комбо от перкусии с дъб и пост-пънк влияниe, на моменти придружени от трайбъл акценти, Primitive определено седи на челна позиция в селекцията ми. Страхотно е, че се случват и такъв тип продукции у нас. 

Zatua – Sin Existencia

Дебютният албум на индонезийския импро колектив Zatua, основан от Деа Барандана е абстрактна композиция създанена в диапазон от две години в Джакарта и Бали. Повлияни от индонезийската психаделична музика на 70-те и 80-те, те създават перфектна симбиоза между миналото и съвременната индонезийска електроника, използвайки предимно аналогово оборудване. Дълго чакан рилийс. 

Ólta Karawane – Folle Vendredi Soir

Фаворита ми за тази година идва при нас от базираният в Москва Ólta Karawane. Част от общо 5 фантастични едит–парчета, издадени през един от любимите ми лейбъли I’m a Cliché, Folle Vendredi Soir е сигурна рецепта за мелодичен уорм-ъп, примесен с динамика, която не изморява.

Natural Sugars – Zombie Jungle (Manfredas Remix)

За потни танци в 4 сутринта. Оригиналът също е супер!

Tapan Meets Generation Taragalte – Jbit Aala Khiam

Београдските ни съседи от TAPAN никога не разочароват с експерименталния си трайбъл звук и електро–акустични импровизации. Atlas се ражда в Маракеш, където сръбското дуо се среща с наелектризираната блус банда Generation Taragalte и заедно създават мощен сблъсък между електронния дрон-джаз на Белград и ветровете и психаделичната китара на мароканската Сахара.

Mount Kismet ft C.A.R – Teenage Fantasy

C.A.R. aka Клои Рене познаваме като вокалистка, продуцентка, композиторка, диджейка и писателка. Чували сме гласът ѝ в тракове на Maceo Plex, Red Axes, Dj Hell. Teenage Fantasy е последното ѝ произведение в колаборация с мистериозното електро трио Mount Kismet, издадено през добре познатия лейбъл Disco Halal.

Moderna y Theus Mago – Pressured

Има ли нужда да казвам нещо повече от “pesos not besos”?

Azur – Hundred and Five

Диското не е само за басейни и капризни партита, както казват от лейбълa Partyfine. 

Les Yeux Orange – Midnight 

Всички познаваме Les Yeux Orange като платформата, която от години безусловно ни представя едни от най-добрите денс и електронни музики, но не спираме дотук. Двете момчета имат също и лейбъл, който се казва Good Plus, където създават ей такива приятни неща и различни осемдесетарски едити. Няма какво да не ти хареса тук.

The White Screen – Mami

Не може само електроника.

Подобни статии

Добрите тракове на 2020

The Good Tracks 2018

The Good Tracks 2017

Последни статии

Крис Дейвидс от Maribou State със соло албум като Shire T

Adam Pits с дебютен албум: A Recurring Nature

Берлинският артист Филип Шултхайс в Micro тази събота

Микс на Annna за истанбулското радио Year Zero