Добрите тракове 2019

Gabriella Vergilov – The Lama

Доста силна година за Габриела – стана първата българка със сет за Boiler Room, взе резиденция в клуб Ampere в Антверп, издаде ново EP с парчета, въртяни по BBC Radio 1, NTS, Red Bull Radio и пускани от имена като Nina Kraviz, Tijana T и Etapp Kyle.

Но един от най-интересните ѝ тракове всъщност дори не е официално издаден. The Lama се появи през първата част на годината и се отличава от техно продукцията на Габриела, а също и от голяма част от новата музика глобално. Шест минути хипнотизиращи мелодии с неравноделен ритъм и призрачни вокални семпли.

Katerina – Nöpö (The White Cat)

Nöpö е от последното EP на българо-финландката Катерина Андонов и просто ще споделя възклицанията за него на трима артисти, които не са случайни: “This is so awesome. Love everything here.” Kasper Bjørke
“This is all cool. I like it mucho!!!”
Axel Boman 
“Just WOW!” Roman Flügel 

Kink – The Grid

Това беше първият трак, който можеше да слушаме от EP-то на Страхил Велчев Home – изданието, с което стартира Sofia Records. Неконвенционален, игрив, с някаква разновидност на Shepard tone, който Kink е използвал и преди.

Stefan Goldmann – Sofra

Едно от хорàта в неравноделния нов албум на Стефан, с който той продължава да бута границите на техно музиката, а и на музиката като цяло.

Imperieux – As Their Ways Intersect

Това е 23-годишният Алпер Дурмуш от Кърджали, който тази година излезе с EP през берлинският лейбъл Keller. Лейбълът има доста стегнат списък с имена, сред които са Aparde и Ben Böhmer. Следим момчето със сигурност.

Octo Octa – Can You See Me?

Тази година Octo Octa и нейната партньорка Eris Drew разцепваха с диджей сетове по фестивали и събития, а междувременно тя успя да издаде и албума Resonant Body. Едно от най-енергичните парчета вътре е Can You See Me? с емоционално повтарящото се послание за подкрепа “I know exactly how you feel”. Класически хаус, но от 2019 г.

Palms Trax – Love In Space

Jay Donaldson e една от емблемите на цялото семейство Dekmantel, a EP-то му от тази година е с три итало, уейв и балеарски хаус тракове. Много достъпно, но едновременно и изпипано звучене.

Ross From Friends – The Revolution

Едно от имената на съвременната сцена, за което смело може да се каже, че има собствено звучене. Продължава да издава през лейбъла на Flying Lotus Brainfeeder, който не събира клишета. За EP-то от тази година се е вдъхновявал от фантастики като Матрицата и Петият елемент.

DJ Seinfeld – Lilium

Тази година шведският артист Armand Jakobsson откри собствен лейбъл Young Ethics и издаде цели три свои EP-та през него. Lilium, средното, дойде през лятото и може би затова звучи толкова оптимистично и щастливо.

Chloé – Revolve and Dive

Chloé Thévenin е ветеран. Тя има над 20-години опит като диджейка и почти толкова като продуцентка и това си личи в продукцията ѝ. Просто се усеща, че музиката ѝ има собствен характер, има слоеве, едно парче не разчита на една музикална идея, която просто да се повтаря отначало докрай. И както в повечето тракове в тази селекция – има емоция.

Подобни статии

Добрите тракове на 2020

The Good Tracks 2018

The Good Tracks 2017

Последни статии

Крис Дейвидс от Maribou State със соло албум като Shire T

Adam Pits с дебютен албум: A Recurring Nature

Берлинският артист Филип Шултхайс в Micro тази събота

Микс на Annna за истанбулското радио Year Zero