Добрите тракове 2019

През 2019 г. небрежният и волнонаемен екип зад Фонотеката е споделил малко над 250 поста. Това означава малко над 250 споделени трака. Макар че като броим албумите и EP-та, бройката нараства стремглаво.

По-интересното обаче е друго. Зад всяко споделено парче стоят по дузина изслушани, които не са стигнали до страницата. Тракове, които се сливат с еднообразния електронен шум наоколо, с асансьорната музика от електронната сцена. Причината е, че винаги сме се стремили да споделяме отличителни и качествени парчета, вместо да гоним количество. Да се ровим сред прес съобщения и в стрийминг платформи за поне едно ново нещо на ден, на което да се натисне бутона play.  

Разбира се, всичко това не означава, че не се случва да пропускаме силни тракове – ние сме известни с пропуските. Рисковете на работата в свободното време. 

Краят на годината е моментът, в който добрите изслушани тракове изкристализират в стегната селекция, която събира фаворитите на дежурните във Фонотеката – Цвета, Самуил, Джем и Скашо. А както и преди, и този път имаме гости.

Анна-Мария Хаджистоянова движи серията партита Истерика, която тази година доведе в България белградската диджейка и продуцентка Chorbika, а след това и емблематичния французин Cosmo Vitelli. Като диджей, а също и в селекцията ѝ тук, фокусът на Анна-Мария е върху итало и ню диско, електро и психеделичен саунд.

Димитър Йонков е един от основателите на софийската техно серия Stamina – събития, които представят техно артисти с по-твърдо звучене. През последните две години те доведоха тук хора като Stanislav Tolkachev, Phase Fatale и Codex Empire. Освен това Йонков пуска музика и продуцира под името Cardioactive. 

Шестимата се побраха в селекции от по десет фаворитни трака от 2019 г. Разбира се, че не бяха доволни от това условие, но такъв е животът – пълен с ограничения. За тези, които живеят със Spotify, направихме тази плейлиста. Приятно слушане на следващите страници. 

Подобни статии

Добрите тракове на 2020

The Good Tracks 2018

The Good Tracks 2017

Последни статии

Сетът на Julieta Intergalactica за Altitude Attitude

Александър Хаджиев за фестивала 180° в подкастa на Гьоте-институт

Рубен Ганев пуска нова колекторска серия за лейбъла си mould.audio

Сетът на denitza за Altitude Attitude