Evitceles – Shouldn’t Have Glorified

“Класически екзистенциален филм си е”. Това е краткото описание, което Етиен Славчев aka Evitceles дава за предстоящия нов албум. По думите му, Constant Yearning е изживяване на цялостно житейско неспокойствие, усещане за постоянна неудоволетвореност и непрестанно протягане, в опит да уловиш нещо. Едно чудене за това дали там някъде не съществува нещо по-вълнуващо и интересно.

Предстоящият нов албум на Evitceles съчетава мрачни индустриални бийтове с плаващо и спокойно ембиънт звучене в девет парчета. Това е неговият трети и най-личен албум. Българският продуцент на експериментално техно и ембиънт ще го издаде през италианския лейбъл Yerevan Tapes, с който е имал пълна свобода да представи музиката си така както иска.

Constant Yearning за първи път включва трак с вокали от друг артист – Neva Leoncini от дуото IUNA NIVA. Нейният глас е част от парчето (Desire), в което ефимерният ѝ глас е поставен срещу сурови индустриални звуци.

С новия албум ще излезе и първият видеоклип на Evitceles. Той ще е за парчето Dream I Had / Virgin Fields и е от Petra Bučková – режисьорка, аниматорка и VJ. Ето един тийзър скрийншот по-горе.

Constant Yearning идва следващия понеделник, 19 ноември, и ще бъде наличен през bandcamp. Първото парче, което излезе от него се казва Shouldn’t Have Glorified.

Подобни статии

Сила в уязвимостта – интервю с Maltash

Evitceles - Нелюбов

Evitceles – Нелюбов

Evitceles – Свръхдействителен Картинен Свят

Evitceles – The Substance Of My Fantasies

Последни статии

Vladzen за Българския рейв архив в подкаста на Гьоте-институт

Френски хореограф представя египетска електронна музика на One Dance Week

Новото EP от Mekanika Recordings идва от Temporal Regularity

Martin Deno с ремикс за италианския техно артист Alberto Tolo