Evitceles – Exhausted Lust & Echoing Impact

Етиен Славчев започна 2017 г. с нова музика още в първите дни на януари и май оттогава не се е спирал. Споделя, че тази година прави по около трак на седмица. Някои от тези парчета са nonchalant, ʞɔıl ɹǝɥ ǝɹnʇɔıd и distant delusion, които споделихме през предните месеци. С такава продуктивност е естествено да стане време за издание.

Така преди няколко месеца един от лейбълите, които Етиен следи – Opal Tapes – започва да търси нова музика за свой подлейбъл. Главният лейбъл има политика да не приема демо парчета, но когато получават тракове от Evitceles, явно толкова ги харесват, че вместо в подлейбъла ги включват в основния. Така 109-тото издание на Opal Tapes ще се казва Imperfect Charm от Evitceles.

Лейбълът се спира на 5 трака – “Най-силните от последния ми период”. Те са правени през последните три месеца, когато Етиен се надъхва от артисти като Arca, Visionist, Rabit, M.E.S.H. Той описва новите неща като по-отдалечени от специфичното му “подводно-техно” звучене, “по-разчупени, много басови, с по-механични и индустриални звуци”.

И понеже парчета има, през идните месеци Evitceles планува още няколко издания – един изцяло ембиънт албум за българския лейбъл Amek и още едно издание за английския електронен лейбъл Seagrave.

Все още няма дата за издаването на Imperfect Charm, но ще се случи някъде през есента. Ето ги и първите два трака от него – Exhausted Lust и Echoing Impact.

Подобни статии

Сила в уязвимостта – интервю с Maltash

Evitceles - Нелюбов

Evitceles – Нелюбов

Evitceles – Свръхдействителен Картинен Свят

Evitceles – The Substance Of My Fantasies

Последни статии

Трейлърът за серията Altitude Attitude е тук

Vladzen за Българския рейв архив в подкаста на Гьоте-институт

Френски хореограф представя египетска електронна музика на One Dance Week

Новото EP от Mekanika Recordings идва от Temporal Regularity