Idealist – Time Lapse // Sven Weisemann Remix

Вече има доста натрупани видеоклипове с кадри от Бузлуджа, но паметникът “Дом на партията” още не е омръзнал, нито на артистите, които се занимават с него, нито на публиката. Няколко дни след като фрийрънъра Илко Илиев търча по крилото на монумента, новият лейбъл Berg Audio изкара музикално видео с него.

Клипът е за ремикса на Sven Weismann на парчето Time Lapse с оригинал от Idealist. За него, както и за лейбъла, който черпи вдъхновение от стари социалистически паметници, писахме през декември.

Със задачата за видеото се заема 23 годишния литовски оператор Vytautas Adomaitis, който пристига в България за 4 кратки дни през миналия октомври. “Видях множество страхотни паметници в малки населени места, а дори няма да започвам да говоря за бетонната красота на София. Атмосферата представляваше всичко, с което Berg Audio се идентифицира.” Vytautas ни сподели и няколко доста яки снимки от трипа му.

Цялата концепция с паметниците идва от създателя на лейбъла Nikita Legki, който живее в Страсбург. Планът за посещението на Бузлуджа добива финални щрихи след среща на Legki и Adomaitis с нашия човек Страхил Велчев aka KiNK. Те си говорят за паметника, как може да се влезе вътре и за книгата на Никола Михов Forget Your Past.

Vytautas пристига без никакви контакти в България, само с приятелката си. Той прекарва сумарно 10 часа през два различни дни в снимане – “Изчислихме второто ни пристигане перфектно, защото беше момент, в който облаци покриваха целия монумент. Беше една от най-красивите гледки, които съм виждал през живота си.”

Видеото е като внимателно изследване на структурата на Бузлуджа с красиви крупни и бавни кадри, в които може да се усети текстурата на бетона. На моменти камерата сякаш плува във вътрешността на паметника, носена от събралата се мъгла. Освен това, видеото работи перфектно и с музиката, така че резултатът е без забележки.

Подобни статии

Idealist – Time Lapse //Sven Weisemann Remix

Последни статии

Сетът на Julieta Intergalactica за Altitude Attitude

Александър Хаджиев за фестивала 180° в подкастa на Гьоте-институт

Рубен Ганев пуска нова колекторска серия за лейбъла си mould.audio

Сетът на denitza за Altitude Attitude