M като Мартo от Пловдив

Марто показва докъде знае азбуката

Освен барман и управител на artnewscafe, диджейче и айляк, Мартин Илиев е и един доста ухилен и неподправен човек. Под неподправен имам предвид, че е от малкото останали хора, които не се правят. Въпреки че първият път, когато го видях, усетих в него от онази разпространена анти-софиянска наостреност, той бързо се разкри като човек, който винаги би помогнал, дори на шопи.

Причината да стане въпрос за него обаче не е, за да го хваля пред момичетата, а заради това, че вече за пети път заедно с artnewscafe организират серията партита All Together Now или просто Всички заедно сега, които са едни от най-приятните инди/електро събития изобщо по тези ширини. Последно за серията стана въпрос на Великден, за където споменах тук и откъдето ми откраднаха якето, но аз не се сърдя.

Въпреки че с Марто се видяхме, когато беше в София, за този материал си говорихме докато обикаляше горите около Пловдив, за да си отсече елха за Коледа.

M като Май се загубих

И какво прави в София?

В София все партита и приятни неща ме дърпат. Този път пусках музика при Кико – бар Kicks. Идването ми мина като по вода. Не, всъщност вечерта при Кико мина по уиски.

“Тая градушка бая ви е трескала”

Ти всъщност как започна работа в artnewscafe?

За пръв път отидох на откриването, където ме заведоха Краси Добрев и Делл. След това обаче отидох на гроздобер в Италия (бел. ред. Скатава се – по любов е бил) и чак като се върнах разбрах, че се търси барман. Точно бях записал в университета и отидох на място, а Весето (Веселина Сариева) беше наблизо и каза, че ще ме интервюира веднага, за да не се губи време.

Пита ме каква музика слушам и защо говоря развален български. След 2 години в Италия без да има с кого да говоря на български език наистина бях отвикнал, съсках много, бърках някои думи, абе за смях си бях. Ама ме взе.

Марто: Имате ли Камю? Продавач: Камило? М: Албер Камю. П: Амерто Камило? М:… П: Знам точно от какво имате нужда.

Разкажи за Всички заедно сега.

All Together Now се зароди естествено – на всяка Коледа до 2014 г. никога нямаше достатъчно място по партитата, защото тогава всички се връщат в града. А хората са супер позитивни и искат да се видят с приятели. На мен ми беше трудно да остана на едно място и да ми е комфортно. Все беше нагъчкано.

Затова се хванахме и с екипа от artnewscafe направихме парти, на което да се съберем и видим всички. Тази Коледа ще бъде в клуб VOID, където беше и на Великден. А, и ще има гардероб!

Само съжалявам, че този път Павел от Хип-Хип, обичан от нас бивш барман в artnews, няма да може да дойде. Целувки във Виена, Пафка.

М като Минерална вода от Банята

Дай пет причини на хората от София да дойдат до Пловдив на Коледа.

1. Двамата пича и мацката пускат мега добре! Рядко пускат в София такава музика.
2. В Берлин си мечтаят за такива Коледи. В Пловдив от три години, вече не…
3. В София не е ли празно по това време? А и да е пълно, какво от това?
4. В София е по-студено и има повече места да се ходи, а тук е топло при приятелите.
5. И най-важното – трябва да дойдете, за да чуете/видите!

На софиянци им отнема време да свикнат с него.

А ти кога ще дойдеш да живееш в София? Филип дойде и обогати техно сцената, ти ще подхванеш диското.

Oт малък си казах: “Мартине, ти в столица не можеш да живееш”. По принцип рядко помня съветите си, но този дословно го помня. Има една възможност – ако всички мои приятели се преместят в София, скачам и аз.

М като Ми аре наздраве!

Толкова от Мартин. All Together Now 5 ще бъде на 25 декември, във VOID, музика ще пускат той, Елен Кожухарова и Самуил Кехайов aka Sayulke. Повече инфо – Facebook събитието. Тук има и няколко микса от господин Илиев.

Подобни статии

All Together Now 4 // Party at VOID Plovdiv

Eyal Rob at Night of Museums Plovdiv

Последни статии

Френски хореограф представя египетска електронна музика на One Dance Week

Новото EP от Mekanika Recordings идва от Temporal Regularity

Martin Deno с ремикс за италианския техно артист Alberto Tolo

Нов албум от Рубен Ганев – Intangible