180° Festival Opening + Stefan Goldman

180 festival stefan goldman

Като основател на Elektroakustischer Salon в клуб Berghain не е изненадваща една от последните идеи на Стефан Голдман – конкурс за акустичен ремикс на електронно парче. В същото време е супер интересно, че тя се случва в България, в рамките на фестивала за изкуства 180°, който ще се проведе между 23 и 29 юли.

Идеята всъщност се ражда миналата година за пролетния фестивал във Ваймар и носи името input. Тази година за конкурса на 180° са приканени за участие композитори на съвременна класическа музика от целия свят, като на четирима избрани е изпратен един електронен трак, дело на Стефан. Партитурите са получени през последните няколко дни и финалният резултат ще бъде показан по време на откриването на фестивала тази събота, 23 юли от 20 ч във Фабрика 126. Поправка: произведенията ще бъдат представени в петък, 29 юли от 20 ч. във Фабрика 126.

Компзиторите, които ще представят “ремиксите” си са Адриан Павлов (България), Димитър Милев (България), Лукас Тобиасен (Германия) и Даниел Чернов (Аржентина). Един от тях ще бъде обявен за победител, а това ще се реши от самата публика, което често не дава най-добрия резултат, но да видим.

Откриването ще продължи в 20:30 ч. с експериментален пърформанс на Стефан Голдман с инструменталистите от базирания във Франкфурт интернационален Ensemble Modern – Дитмар Визнер, Гьоргос Панайотидис, Сава Стоянов и Александър Хаджиев. Идеята е звуците от флейта, цигулка, тромпет и фагот да се съчетаят с електронната музика на Стефан.

Откриването на 180° е безплатно, но е предвидено желаещите да оставят финансова подкрепа по желание.

А после.

Бергшвайн Garden 2016

В Студиото Голдман ще се събере със Стефака и сръбския електронен dub/techno dj Alex.B, където планът е да се проведе обичайната за мястото шоу-вариететна програма, за която има (поредния) много хубав текст от Спасов във Facebook събитието.

Това е.

Подобни статии

Александър Хаджиев за фестивала 180° в подкастa на Гьоте-институт

Stämïnå presents Lag & Marla Singer

Stämïnå presents Stanislav Tolkachev & Ness

Последни статии

Asymmetrik с ново парче за испанския лейбъл Subsist

Сетът на Julieta Intergalactica за Altitude Attitude

Александър Хаджиев за фестивала 180° в подкастa на Гьоте-институт

Рубен Ганев пуска нова колекторска серия за лейбъла си mould.audio