Digitalism – Utopia, Battlecry & The Ism

digitalism

Германското дуо Digitalism изгря в един и същи период с банди като Justice и цялата вълна електро рок нюйоркски групи от лейбъли като DFA. Тогава, в средата на годините 00′, дежурните термини бяха индитроника, денс-пънк, а мотото – “Teaching the punk kids to dance again”, както се изразиха в един материал на Resident Advisor. Лейбълът Kitsuné издаваше едни от най-яките компилации, в които до инди парчета стояха хаус електроники. Хип вълната беше преход от алтернативна към електронна музика за много хора. Весело време.

И както бяха в авангарда на тази сцена, след 2011 г. Digitalism се покриха, като от време на време изкарваха по някой компромисен трак. Сега двамата продуценти от Хамбург ще покажат какво са правили през цялото това време. Дуото обяви излизането на нов албум на 13 май. Той ще носи името Mirage и ще включва цели 15 трака. Три от тях вече дори може да слушаме. Парчетата не дават заявка за много висока летва, но носят от автентичната енергия на бандата – нещо, което липсва на сцената.

За край още една аналогия с Justice – освен че и те не бяха много активни последните години, те също обявиха, че готвят нов албум още през 2014 г.

Подобни статии

Digitalism – Jet

Digitalism – Go Time

Digitalism – Utopia

Digitalism – Simply Dead

Последни статии

Martin Deno с ремикс за италианския техно артист Alberto Tolo

Нов албум от Рубен Ганев – Intangible

Трейлър и детайли за първата изложба на Българския рейв архив

Любослав Мантаров от PvrvllelSelf с изненадващ EBM албум